Tehnike sproščanja

Namen je udeležence naučiti samostojnega izvajanja treh sprostitvenih tehnik (dihalna vaja, progresivna mišična relaksacija in vizualizacija), ki ob rednem izvajanju pripomorejo k izboljšanju psihofizičnega počutja.

Spoprijemanje s stresom

Njen glavni namen je zagotoviti zdravstveno-vzgojno obravnavo osebam z dolgotrajnim/vsakdonevnim doživljanjem stresa, ki ga niso zmožne ustrezno obvladovati in pomembno zmanjšuje kvaliteto njihovega življenja.

Podpora pri spoprijemanju s tesnobo

Glavni namen je osebam, ki jih tesnoba ovira pri vsakodnevnem življenju, zagotoviti znanje, ki je ključno za spremembo življenskega sloga in za iskanje dodatnih oblik pomoči.

Podpora pri spoprijemanju z depresijo

Njen glavni namen je obolele za depresijo seznaniti z vzrokom in razvojem depresije, z njenimi najpogostejšimi simptomi, z zdravljenjem in oblikami pomoči. Udeleženci tako lažje razumejo, kaj se z njimi dogaja, zakaj se jim je to zgodilo in kaj lahko sami naredijo pri zdravljenju.

Šola za starše

Šola za starše je pomembna za normalen potek nosečnosti in poroda ter pravilno nego in razvoj novorojenčka. Za nosečnice ter njihove partnerje šola za starše poteka glede na višino nosečnosti v sklopih, ki so tematsko prilagojeni zgodnji in pozni nosečnosti.

Test hoje

Na osnovi doseženega rezultata testa hoje na 2 kilometra vam lahko izmerimo vašo telesno zmogljivost. Dodatne informacije dobite pri osebnem zdravniku ali na telefonski številki 07/34-81-758 med 7.00 in 9.00 uro.

Zdravo hujšanje ( 16 srečanj po dve uri)

Udeleženci pridobijo znanje, na podlagi katerega spremenijo svoje navade v zvezi s telesno aktivnostjo in prehrano. Cilj delavnice je znižati telesno težo udeleženca za 10 % ali več.

Telesna dejavnost - gibanje ( 10 srečanj po eno uro in pol/teden)

Namen delavnice je, da udeleženci spoznajo koristnost gibanja za zdravje in ga vključijo v vsakdanje življenje.

Zdrava prehrana (5 srečanj po eno uro in pol)

Cilj delavnice je, da si udeleženci pridobijo znanje o zdravi prehrani, ugotovijo nepravilnosti v prehrani in jih začnejo spreminjati.

Dejavniki tveganja

Visok krvni tlak, povišana raven holesterola v krvi in povišan krvni sladkor neugodno vplivajo na srce in ožilje. Delavnica udeležence seznani kaj lahko sami naredijo, da do tega ne bi prišlo oz. kako obvladujemo že nastalo škodo?

Promocija zdravja

Namen delavnice je, da si posameznik pridobi znanje in spozna osnovna načela zdrave prehrane, pomen telesne aktivnosti, prekomerne prehranjenosti ter neugodne vplive alkohola in kajenja na zdravje.

Preventivne delavnice za odrasle

V skrbi za vaše zdravje tudi v Zdravstvenem domu Trebnje izvajamo zdravstveno-vzgojne programe v smislu zdravega načina življenja.